Noen dyrketips

Les dette før du planter:
Generelt:
La et skudd vokse opp, og plukk av de andre, da bruker røttene all kraft på dette ene skuddet. Ikke la drueplanten bære fram drueklaser før det 3. året. Det er fordi planten ikke er sterk nok til å både modne ved og druer. I førsten av september fjerner du noen blader nederst på skuddet for å eksponere det for direkte sollys og modne veden så den bedre tåler å møte vinteren. I samme omgang kan du jobbe aske ned i jorden. Aske er rik på  Kalium og Fosfor , to grunnstoffer som blandt annet bidrar til å bedre vinterherdighet. For å bremse vegetativ vekst er det viktig å stoppe gjødsling med Nitrogen i tide, så ikke plantene fortsetter å vokse når de egentlig skal begynne å modne ved og forberede seg til å gå i dvale. Når eller hvis drueplanten når to meters høyde toppes den. Hvis du vil beskytte plantene mot første høstfrost kan du lage “telt” med dobbel fiberduk. å hyppe jord over podepunkt er også noe som beskytter mot kulde gjennom vinteren – lag en “maurtue”.
Planting:
Bruk spade eller bruk et jordbor for å lage hull til drueplanten. Har du tung jord etterfyller du plantehullet med torvjord eller lignende så røttene ikke må jobbe for hardt til å begynne med. Plantedybde: podepunkt (toppen av grønn voks) ca 5 cm over jordflate. Sett ned en bambusstokk som du kan binde planten til. Du ønsker en så oppadrettet vekst som mulig. Noen bruker mypexduk, her er det mange meninger. velger du duk, trenger du ikke luke, noe som er en tidkrevende affære, særlig hvis man har mange planter.
Oppbygging av pergola/trellis:
Til den som skal dyrke i rad: Vi anbefaler å bruke jordbor for å sette ned endestolper  (80 mm påler) og bruke jordanker, 1,5 mm ståltråd og strammere, ut fra raden, så ikke endestokkene drar seg opp av jorda, og inn mot planter pga høyt spenn.
4 høyder med ståltråd, 1 tråd ved ca 50 cm, deretter 4 doble par på 80 cm , 110 cm, 150 cm og 180 cm.
Gjødseltips: